Slim verhuren: webinar voor verhuurders

Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen roepen heel wat vragen op bij verhuurders. Daarom organiseren we op donderdag 14 december 2023 om 19 uur een digitale infoavond (webinar) rond woningkwaliteit.

Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen roepen heel wat vragen op bij verhuurders.

  • Is dakisolatie en dubbele beglazing verplicht in een huurwoning?
  • Aan welke normen moeten de elektrische, de gas- en verwarmingsinstallaties voldoen?
  • Wat zijn de voordelen van een conformiteitsattest?
  • Wat als mijn woning onbewoonbaar wordt verklaard?
  • Welke impact zal het EPC-attest hebben op verhuren in de nabije toekomst?

Daarom organiseren we op donderdag 14 december 2023 om 19 uur een digitale infoavond (webinar) rond woningkwaliteit. De infoavond wordt gepresenteerd door Steven Vleugels van IOK (Kempens Woonplatform) die gespecialiseerd is in het onderwerp.

Tijdens de presentatie krijg je een overzicht van de minimale kwaliteitsnormen waaraan een huurwoning moet voldoen. Ook wordt er stilgestaan bij de verplichtingen rond het EPC, nu en in de nabije toekomst. Daarnaast wordt de procedure van een woningonderzoek toegelicht en verneem je dus hoe je kan vermijden dat je huurwoning ongeschikt of onbewoonbaar wordt verklaard.

De infosessie richt zich in eerste instantie naar verhuurders, maar ook eigenaar-bewoners en huurders zijn welkom. De minimale woningkwaliteitsnormen gelden immers voor elke woning in Vlaanderen. Deelname aan het webinar is gratis, maar deelnemers moeten zich van tevoren inschrijven. Dit kan door je in te schrijven via de website www.iok.be/slimverhuren , waarna je een uitnodiging krijgt om de infosessie bij te wonen. Je kan de presentatie dan van thuis uit volgen via je pc, laptop of tablet.

Schrijf je in voor de webinar

Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 om 18.50 uur