Medische info speelplein

Heeft je kind (extra) zorg nodig?

De Pretplaneet/Pretkomeet is een warm nest, zowel voor de kinderen als voor de animatoren. We willen een inclusieve werking zijn maar dat kan alleen naargelang de draagkracht en de kwalificaties van de animatorenploeg én naargelang de draagkracht van De Pretplaneet/Pretkomeet betreffende materiaal, infrastructuur, veiligheid en zorg. Inclusie van kinderen met een nood aan extra zorg is slechts mogelijk na een gesprek met de ouders/verantwoordelijken (en eventueel het kind).

Heeft je kind extra (medische) zorgen nodig? Noteer dit zeker op het inschrijvingsformulier en spreek de animatoren op het speelplein erover aan. Wens je de noden van je kind vooraf te bespreken met de animatoren en de jeugddienst? Neem dan gerust contact op met de jeugddienst.

EHBO

Op De Pretplaneet/Pretkomeet is een EHBO koffer voorzien met ontsmettingsmiddel, verbanden en pleisters, zonnecrème, icepacks en maandverband. Medicatie of zalfjes mogen de animatoren niet toedienen.
Als er een ongeval gebeurt, verwittigen de animatoren indien nodig meteen de ouders en de jeugddienst.
Indien het maar om 'een pijntje' gaat, dat met een plakker weer over is, brengen de animatoren de ouders gewoon na de speeldag op de hoogte.

Wij beschikken over een verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Algemene info speelplein