Sportsite Balsakker opent op zaterdag 27 april

De atletiekpiste, het skatepark, het bikeparcours, de beachvolleyterreinen, het evenemententerrein, de speeltuin, het prachtige zwembad, de fitness en de nieuwe horecazaak: je kan het allemaal ontdekken op zaterdag 27 april.

Op zaterdag 27 april openen we de nieuwe sportsite officieel. Die dag zorgen we samen met onze inwoners en verenigingen voor heel wat beleving op het terrein. Het is een uniek moment om eens achter de schermen te kijken in het nieuwe zwembad. Je krijgt een rondleiding door het nieuwe gebouw die je ook meeneemt naar de installatie in de kelder. Ze kom je onder meer te weten hoe dat nu precies werkt met die beweegbare bodem.

Op zondag 28 april is het tijd om de zwembroek boven te halen. Dat is de eerste dag dat je effectief kan komen zwemmen.

Veel meer dan een zwembad

De werken aan de nieuwe sportsite op Balsakker verlopen vlot. Alles is bijna klaar voor de opening in april. Onze gemeente ging in zee met Sportoase voor de bouw van de nieuwe sportsite. Op de site komt niet alleen het nieuwe zwembad. Ook de buiteninfrastructuur wordt vernieuwd en uitgebreid waardoor het een belevingsplek wordt voor jong en oud!

Zwembad

Het zwembad is een 25 meterbad dat kan gebruikt worden voor wedstrijden. Het heeft een beweegbare bodem om de diepte aan te passen. Aan het zwembad is er een glijbaan, sauna, jacuzzi en een uitgebreid peuterbad met leuke speelelementen. Het zwembadgebouw zal ruime openingsuren hebben, en slechts enkele dagen per jaar gesloten zijn.

Onze scholen zullen zo eindelijk een plek in eigen gemeente hebben om te kunnen schoolzwemmen. 

sportsite Balsakker zwembad

Horeca en fitness

De huidige cafetaria wordt omgetoverd tot een mooie brasserie met terras. Vanuit de nieuwe horecazaak heb je zicht op het zwembad en de huidige sporthallen. Cateraar Foodmaker zorgt voor een gezonde hap in de brasserie. Een concessionaris zal de brasserie uitbaten en het aanbod aanvullen met eigen keuken.

Huidige sportcomplex

De huidige sporthal blijft volledig behouden. Er komt er een nieuwe toegang die de sportzalen met het zwembad en fitness verbindt. Het huidige sportcomplex omvat twee ruime multifunctionele sportzalen, een mattenzaal, een danszaal en een kleine polyvalente sportzaal.

Atletiekpiste

Op de lijnen na is de nieuwe 6-baans atletiekpiste volledig klaar. Ze is aangelegd volgens de normen van de Internationale Atletiekfederatie. De atletiekactiviteiten breiden uit met voorzieningen voor discuswerpen, kogelstoten, verspringen, hoogspringen en speerwerpen. Bij de jurytoren is ook een materiaalberging en een EHBO-lokaal voorzien.

sportsite Balsakker atletiekpiste

Finse piste

De huidige, verlichte Finse piste blijft behouden.

Beachsporten

Naast de atletiekpiste ligt een zandbak van 32 op 50 meter voor beachsporten zoals beachvolleybal, beachbadminton en beachhockey.

Speelzone

Voor de allerkleinsten is er een grote avontuurlijke speelzone voorzien.

Skatepark

Skaters zullen zich ten volle kunnen uitleven in het indrukwekkende skatepark van bijna 800 vierkante meter.

sportsite Balsakker skatepark

Bikeparcours

Voor liefhebbers van BMX en mountainbike ligt er een recreatief bikeparcours met verschillende heuvels.

sportsite Balsakker BMX parcours

Evenemententerrein

Op de site zijn er twee evenemententerreinen voorzien. Dit is een plek om bijvoorbeeld te picknicken of buiten te sporten.

Gepubliceerd op woensdag 7 februari 2024 om 09.01 uur