UiTPAS Kempen

Wat is UiTPAS? 

De UiTPAS is een spaarkaart en kost vijf euro. Je spaart een punt wanneer je deelneemt aan een UiTPASactiviteit in één van de deelnemende gemeentes. Scan zelf je UiTPAS aan de UiTPASzuil of laat hem scannen aan de kassa om een punt te krijgen. De punten die je spaart, kan je omruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Punten sparen en omruilen met de UiTPAS Kempen kan je zelfs over heel Vlaanderen bij elke gemeente die aangesloten is bij een UiTPAS-systeem.

Ook voor kinderen

De UiTPAS is er voor iedereen vanaf drie jaar en staat op naam. Ieder lid van een gezin kan dus een eigen UiTPAS krijgen en kan punten sparen. Om een UiTPAS voor kinderen aan te maken, is er een kids-id nodig of een klevertje van jouw ziekenfonds. De pas is levenslang geldig.

Waar en hoe koop ik mijn UiTPAS?

 • Gemeentehuis
  • Onthaal: tijdens de openingsuren
  • Dienst vrije tijd: op afspraak, ook voor inwoners die recht hebben op een kansenpas
  • Sociale dienst: op afspraak - voor inwoners die recht hebben op een kansenpas
 • Bibliotheek dorp Lille – tijdens de openingsuren

Gebruik je UiTPAS in 21 gemeentes 

UiTPAS Kempen is een regio die werd opgericht in samenwerking met de gemeente Beerse, Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Vanaf 1januari 2023 is onze regio verder uitgebreid met de regio's Stuifzand, Neteland en Merksplas. Met het aansluiten van deze 13 nieuwe gemeenten vormen we nu met in totaal 21 gemeenten UiTPAS Kempen: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hoogstraten, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar. 

Waar kan ik de UiTPAS in Lille gebruiken?

 • Sportoase Balsakker
 • Bibliotheek Lille
 • Speelpleinwerking de Pretplaneet/ Pretkomeet
 • De Lilse Bergen
 • Tijdens alle gemeentelijke activiteiten: de zomeractiviteiten en de voorstellingen van onze cultuurkalender
 • KWB Wechelderzande
 • Harmonie de Vriendenkring Gierle 

Een overzicht van alle activiteiten waar je de UiTPAS kan gebruiken, vind je terug via www.uitpaskempen.be. Meer dan 20 partners in de zeven deelnemende gemeenten organiseren UiTPASactiviteiten. Heb je geen toegang tot internet? In de afhaalpunten krijg je een overzicht op papier.

UiTPAS is ook een kortingskaart voor wie het nodig heeft

Voor mensen die er recht op hebben, is UiTPAS Kempen gratis en is de de pas ook een kortingskaart. Ben je inwoner van Lille en beschik je over een recent attest Verhoogde Tegemoetkoming (max. 1 maand oud) dan kun je een UiTPAS met kansentarief laten aanmaken. (Een attest Verhoogde Tegemoetkoming wordt uitgereikt door uw ziekenfonds.) De UiTPAS geeft recht op een korting van 80% op de normale prijs van activiteiten in Beerse, Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Deze korting geldt enkel in de UiTPAS Kempen regio en niet in andere gemeentes in Vlaanderen. Denk je in recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief? Neem dan contact op met onze sociale dienst via sociale.dienst@lille.be of 014 88 30 90.

Mensen met een UiTPAS met kansentarief krijgen in Lille alvast korting bij Sportoase Balsakker (per zwembeurt), De Lilse Bergen, speelpleinwerking De Pretplaneet en de voorstellingen van de cultuurkalender

Rap op Stap

Ken je Rap op Stap Lille al? Bij Rap op Stap kunnen mensen met een beperkt budget terecht met al hun vragen rond vakanties, uitstappen en vrije tijd. Door gratis lid te worden, heb je toegang tot het groot aanbod aan daguitstappen en vakantieverblijven van Iedereen Verdient Vakantie en de evenementen van Vrijuit (muziek, theater, circus, tentoonstellingen ...). Dat zijn twee organisaties van Toerisme Vlaanderen die zorgen voor mooie kortingen.

Via Rap op Stap kan je ook een tussenkomst krijgen voor andere vrijetijdsactiviteiten in en rondom Lille die niet in de UiTPAS zitten.

Wil je meer informatie of een afspraak? rapopstaplille@gmail.com of 0477 24 25 84.