Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Cultuurdienst

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 44 82 33
cultuur@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

UiTPAS Kempen

UiTPAS Kempen

Wat is UiTPAS? 

De UiTPAS is een spaarkaart en kost vijf euro. Je spaart een punt wanneer je deelneemt aan een UiTPASactiviteit in Beerse, Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Scan zelf je UiTPAS aan de UiTPASzuil of laat hem scannen aan de kassa om een punt te krijgen. De punten die je spaart, kan je omruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel. Punten sparen en omruilen met de UiTPAS Kempen kan je zelfs over heel Vlaanderen bij elke gemeente die aangesloten is bij een UiTPAS-systeem.

Ook voor kinderen

De UiTPAS is er voor iedereen vanaf drie jaar en staat op naam. Ieder lid van een gezin kan dus een eigen UiTPAS krijgen en kan punten sparen. Om een UiTPAS voor kinderen aan te maken, is er een kids-id nodig of een klevertje van jouw ziekenfonds. De pas is levenslang geldig.

Waar en hoe koop ik mijn UiTPAS?

Vanaf 3 mei is de UiTPAS te koop bij volgende verkooppunten:

 • Gemeentehuis
  • Onthaal: tijdens de openingsuren
  • Dienst vrije tijd: op afspraak
  • Sociale dienst: op afspraak - voor inwoners die recht hebben op een kansenpas
 • Bibliotheek dorp Lille – tijdens de openingsuren

Waar kan ik de UiTPAS in Lille gebruiken?

Op volgende punten kan je momenteel punten sparen:

 • Sportcentrum Balsakker
 • Bibliotheek Lille
 • Speelpleinwerking de Pretplaneet
 • De Lilse Bergen
 • Tijdens alle gemeentelijke activiteiten: de zomeractiviteiten en de voorstellingen van onze cultuurkalender vanaf september

Een overzicht van alle activiteiten waar je de UiTPAS kan gebruiken, vind je terug via www.uitpaskempen.be. Meer dan 20 partners in de zeven deelnemende gemeenten organiseren UiTPASactiviteiten. Heb je geen toegang tot internet? In de afhaalpunten krijg je een overzicht op papier.

UiTPAS is ook een kortingskaart voor wie het nodig heeft

Voor mensen die er recht op hebben, is UiTPAS Kempen gratis en is de de pas ook een kortingskaart. Ben je inwoner van Lille en beschik je over een recent attest Verhoogde Tegemoetkoming (max. 1 maand oud) dan kun je een UiTPAS met kansentarief laten aanmaken. (Een attest Verhoogde Tegemoetkoming wordt uitgereikt door uw ziekenfonds.) De UiTPAS geeft recht op een korting van 80% op de normale prijs van activiteiten in Beerse, Hoogstraten, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Deze korting geldt enkel in de UiTPAS Kempen regio en niet in andere gemeentes in Vlaanderen.

Mensen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een uitnodiging om hun gratis pas af te halen. Kreeg je geen uitnodiging maar denk je wel recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief? Neem dan contact op met onze sociale dienst via sociale.dienst@lille.be of 014 88 30 90.

Rap op Stap

Ken je Rap op Stap Lille al? Bij Rap op Stap kunnen mensen met een beperkt budget terecht met al hun vragen rond vakanties, uitstappen en vrije tijd. Door gratis lid te worden, heb je toegang tot het groot aanbod aan daguitstappen en vakantieverblijven van Iedereen Verdient Vakantie en de evenementen van Vrijuit (muziek, theater, circus, tentoonstellingen ...). Dat zijn twee organisaties van Toerisme Vlaanderen die zorgen voor mooie kortingen.

Via Rap op Stap kan je ook een tussenkomst krijgen voor andere vrijetijdsactiviteiten in en rondom Lille die niet in de UiTPAS zitten.

Wil je meer informatie of een afspraak? rapopstaplille@gmail.com of 0477 24 25 84. 

Je leest er hier ook meer over.