80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster

Alle bewoners van woonzorgcentra en alle personen vanaf 80 jaar kunnen een tweede boostervaccinatie krijgen, indien zij dit wensen én de minimumtermijn van 4 maanden na het vorig boostervaccin voldaan is. Inwoners uit onze gemeente kunnen hiervoor terecht in OC Lichtaart op dinsdag 7 juni 2022.

Wie in een woonzorgcentrum woont, kan ter plaatse de boosterprik krijgen. Samen met het WZC mogen ook de bewoners van de assistentiewoningen, ouder dan 80, mee gevaccineerd worden.

Alle thuiswonende 80-plussers krijgen vanaf deze week een uitnodiging voor een tweede booster. 80-plussers uit Kasterlee, Lille & Olen kunnen voor deze boosterprik terecht in OC Lichtaart (Schoolstraat 31, 2460 Kasterlee) op dinsdag 7 juni 2022.

Hoe een afspraak maken?

Met de code in je uitnodigingbrief kan je online een afspraak maken. Lukt het niet online? Vanaf woensdag is het callcenter elke werkdag bereikbaar tussen 9 en 16uur.* Je kan ook een mail sturen naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

*Het callcenter is gesloten op 26 en 27 mei, en op pinkstermaandag 6 juni 2022.

Waarom een tweede boosterprik voor 80-plussers?

Deze tweede booster wordt als voorzorg aangeboden aan deze oudere doelgroep omdat deze personen:

  • het meest kwetsbaar zijn om ernstig ziek te worden van COVID-19.
  • als eerste de eerdere booster kregen, waardoor er bij deze doelgroep al meer tijd is verstreken sinds hun laatste immuniteitsboost.

Meer weten?

Check www.laatjevaccineren.be/boostervaccinatie  

Overige vaccinaties

Wie zijn of haar vaccinatie gemist heeft, kan hiervoor nog steeds een afspraak maken in Herentals. Minstens 1x per maand is er een prikdag.

Hoe je afspraak inplannen?

  • Heb je geen geldige vaccinatiecode? Stuur een mailtje naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be met vermelding van je rijksregisternummer, of bel naar het callcenter via 014 80 09 80 (elke werkdag tussen 9 en 16 uur).

Waar bevindt zich het vaccinatiecentrum in Herentals?

Je vindt het vaccinatiecentrum aan AZ Herentals, in het lokaal tussen het ziekenhuis en het Oud Gasthuis. Er staat duidelijke bewegwijzering. Je kan de parking van het ziekenhuis gebruiken. Na vaccinatie ontvang je een uitrijkaartje voor de parking.

Vragen?

  • Lukt het niet je afspraak in te boeken? Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 16 uur via 014 80 09 80. Bel hiervoor niet naar AZ Herentals. De medewerkers van het ziekenhuis hebben geen toegang tot het afsprakensysteem.
  • Heb je algemene vragen rond vaccineren? Neem dan contact op met het nummer 1700.
Gepubliceerd op donderdag 19 mei 2022 om 13.13 uur