HS Canis

In onze club wordt een opleiding geboden die aan pups een basis gehoorzaamheid meegeeft en hen dan verder opleidt tot spontane vlotte fun-hebbende agilityhonden!

Wat is Agility?

Agility, of behendigheid, is een heel actieve discipline van de hondensport, waarbij de verstandhouding tussen hond en geleider optimaal moet zijn. Het gaat er in deze sport om, dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde, foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem of gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of hindernis echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op afgesproken aanwijzigingen en lichaamstaal, snel en juist te reageren. Bij de agility wordt een groot aantal  verschillende hindernissen gebruikt die beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. Deze hindernissen zijn te verdelen in 4 groepen: sprongen, raakvlaktoestellen, doorgangen en de weave, of slalom.

Principe

Agility is een leuke sport voor hond en geleider en moet dit ook blijven. Het is hier dan ook van het allergrootste belang dat er op een POSITIEVE manier getraind wordt.

Voor wie?

Agility is toegankelijk voor vrijwel alle rassen, al moet men voorzichtig zijn met hele grote, zware rassen. Het belangrijkste is dat uw hond volgzaam, dapper, intelligent en nauwkeurig is en dat hij over voldoende evenwicht beschikt. Omdat deze sport toegankelijk is voor zoveel rassen wordt er op wedstrijdniveau een onderscheid gemaakt naar de grootte van de hond. Dit levert 3 categorie├źn op: small, medium en large.Het spreekt voor zich dat ook de geleider , tussen acht en honderd jaar, een goede conditie moet hebben.

Contact

Sportterreinen Pulsebaan Wechelderzande , 2275 Lille
Website
hs-canis.be/