Vernieuwing begraafplaats dorp Lille

In juni 2023 starten de werken aan de begraafplaats van dorp Lille. Deze kampt al een tijdje met plaatsgebrek. Om meer ruimte te kunnen creëren, richten we de begraafplaats opnieuw in.

Op het urnenveld komen 200 extra plaatsen. We vergroten de strooiweide door ze te verplaatsen naar een andere locatie. De graszoden en gedenkzuil verhuizen mee. De columbariumwand wordt verplaatst. Aan de hoofdingang komt een nieuw afscheidsgebouw met overdekte afscheidsplaats.

De begraafplaats wordt ook groener en beter toegankelijk. We leggen extra paden aan die onderhoudsvriendelijker en beter beloopbaar zijn, en de hoofdpaden worden vernieuwd. Er komt meer beplanting en we voorzien verschillende zitbanken. Aan de waterpunten komt er ook een uitleensysteem voor gieters.

Om plaats te maken voor het nieuwe groen, worden eigen aanplantingen en verhardingen rond de graven verwijderd. Familieleden die dit graag zelf verwijderen, kunnen dit doen voor juni.

Onderaan deze pagina vind je het plan terug met alle vernieuwingen.

Timing

Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar tegen eind 2023. De begraafplaats blijft toegankelijk via de zij-ingang aan Lindelo, maar wordt af en toe kort gesloten om veiligheidsredenen.