Vormingswerker Arktos

In de lente van 2023 startte Michiel Wynen van Arktos vzw in onze gemeente als vormingsmedewerker. Michiel gaat de straat op om jongeren op te zoeken in hun eigen omgeving en contact te leggen.

Door regelmatig aanwezig te zijn op hun plekjes tracht Michiel de leefwereld van de jongeren te verkennen en een vertrouwensband op te bouwen. 

Michiel is wekelijks aanwezig in onze gemeente. Op deze momenten hangt hij samen met de jongeren rond, organiseert hij activiteiten op maat van de jongeren of gaat hij individueel met hen aan de slag. Zo trachten ze samen antwoorden te zoeken op vragen die jong zijn met zich meebrengt.

Michiel: "Door onze specifieke begeleiderhouding en de nodige aandacht voor elke jongere stimuleer ik hen een eigen traject af te leggen. Zo kan ik jongeren versterken en mee op zoek gaan naar een eigen, zelfgekozen plekje in de maatschappij. Daarnaast wil ik ook onze partners in Lille ondersteunen in het werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren. Tot in de straat!"

Hangen is oké

Door aanwezig te zijn, de jongeren te leren kennen en de buurt kennis te laten maken met de jongeren willen we ervoor zorgen dat ieder zich goed en veilig kan voelen in zijn omgeving. We willen iedereen sensibiliseren om samen maatschappelijke problemen op buurtniveau aan te pakken. Zo kunnen we samen zorgen voor een fijne, veilige buurt waar hangen oké is. 

Contacteer Michiel

Heb je een vraag voor Michiel? Je kan hem contacteren via onderstaande gegevens.