Wekelijkse markt op woensdag

Vraag je standplaats aan

Elke woensdag is het markt op het Kerkplein in Lille.

De wekelijkse markt is er van 14 uur tot 17 uur (inname + opstelling vanaf 13 uur).

De markt is vanuit elke deelgemeente vlot met de fiets bereikbaar. Wie met het koude weer liever de bus neemt, moet vanuit Wechelderzande voor de snelbus 429 kiezen. Vanuit Gierle kies je voor lijn 210. Marktbezoekers vanuit Poederlee kunnen beide lijnen nemen.

Spaarkaartactie

Spaarkaarten te verkrijgen bij je marktkramer. Bij elke aankoop op de markt krijg je een sticker die je op je spaarkaart kleeft. Met een volle spaarkaart maak je kans op een mooie prijs ! Op het einde van elk trimester (maart, juni, september, december) worden er 3 winnaars getrokken. De spaarkaarten kunnen in de brievenbus onder het boekenhuisje gedeponeerd worden.

Meer info + voorwaarden vind je in onderstaand reglement.

Een standplaats voor het goede doel?

Lokale erkende verenigingen, vzw’s of instellingen, kunnen eveneens occasioneel een standplaats krijgen. De verkopen zijn toegelaten onder de volgende voorwaarden:

  • De verkoop moet 1 van de volgende doelen hebben: liefdadig, sociaal, cultureel, educatief of sportief doel, ter bescherming van de natuur en de dierenwereld, ter bevordering van ambachten en streekproducten.
  • De verkoop moet occasioneel blijven.
  • Naargelang het statuut van de organisator.
  • De verkoper moet zich tijdens de verkoop identificeren, aan de hand van een opschrift of bekend symbool.
  • Een toewijzing (of weigering) van een standplaats zal gebeuren volgens de voorwaarden opgenomen in het marktreglement.

Vraag minstens drie weken op voorhand een toelating aan. Het aanvraagformulier vind je hieronder.

Per marktdag worden maximaal twee verenigingen voor een niet-commerciële verkoop toegelaten. Bij meerdere aanvragen zal de plaats worden toegewezen aan de vereniging die als eerste een aanvraag indiende.

Hou er rekening mee dat de gemeente achteraf bewijsstukken mag opvragen over wat je met de opbrengst uit de verkoop hebt gerealiseerd.

Een standplaats voor het goede doel aanvragen