Werken aan nieuwe sportsite Balsakker gestart

Op 1 juni gingen de werken aan de nieuwe sportsite Balsakker van start. Sportoase start eerst met enkele afbraakwerken. Als deze klaar zijn, start het verplichte archeologische onderzoek. Als alles goed is, kan de bouw van het zwembad op 1 augustus starten.

Sportoase start eerst met de afbraak van de huidige voetbaltribune en het terras van de cafetaria. Ook de personeelsruimte van het sportcentrum wordt afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe gebouw.

Verplicht archeologisch onderzoek

Na de afbraakwerken in juni zal er in juli wel weinig beweging zijn op het terrein. Dan vindt namelijk het archeologisch onderzoek plaats. Bij grote werken als deze is een archeologisch onderzoek altijd verplicht. Dit gaat ongeveer een maand duren. Inwoners moeten dus niet ongerust zijn als er even minder bedrijvigheid is op de werf. Zo’n onderzoek hoort er nu eenmaal bij.

Als alles goed is, kan de bouw van het zwembad op 1 augustus starten zodat we de eerste baantjes kunnen zwemmen in 2024.

Ruimte voor sport en ontspanning

Op de nieuwe site komen uitgebreide sportvoorzieningen: zwembad, atletiekpiste, skatepark, BMX-parcours, beachvolleyterreinen....  Daarnaast krijgt de nieuwe sportsite een parkeergaard en veel bomen en planten. De site zal dus baden in het groen. Samen met de speeltuin die er komt, zorgt dit ervoor dat de site ook voor niet-sporters zeer aantrekkelijk zal zijn om te vertoeven.

Mobiliteit

Ook aan mobiliteit wordt er gedacht.  We zorgen ervoor dat auto’s en fietsers zoveel mogelijk gescheiden tot aan de ingang van de vernieuwde site kunnen geraken. Vorig jaar lieten we daarom alvast het Veldweggetje tussen Balsakker en de Veldstraat verbreden.

KVC Lille United wijkt tijdelijk uit naar Poeyelheide

Door de werken is het A-terrein op Balsakker niet meer beschikbaar voor voetbalclub KVC Lille United. Aangezien het nieuwe stadion in de Heggelaan nog niet klaar is, wijkt de club voorlopig uit naar de accommodatie aan Poeyelheide om voldoende capaciteit te hebben voor alle trainingen en wedstrijden. In februari is Gierle namelijk ook ingestapt in KVC Lille United, de fusieclub van KFC Lille en VC Poederlee. Het B- en C-veld op Balsakker blijven tijdens de werken beschikbaar voor KVC Lille United tot hun nieuwe stadion klaar is. Ook de kantine blijft gedeeltelijk staan.  

Meer weten?

Op onze website bundelen we de veelgestelde vragen over de nieuwe sportsite. 

Gepubliceerd op vrijdag 3 juni 2022 om 08.47 uur