Verminderde bereikbaarheid van sportsite Poeyelheide door werkzaamheden

In Poeyelheide moet een persleiding komen. We vernieuwen tegelijkertijd ook de riolering, de waterleiding en het wegdek in asfalt.

Wat gaat er gebeuren?

In Poeyelheide moet een persleiding komen. Dat is een leiding die afvalwater onder druk naar een hoger gelegen punt brengt. Dankzij die leiding zal het afvalwater van het sportcentrum en de lokalen van de verenigingen afgevoerd kunnen worden naar de waterzuivering. Nu gaat het nog naar bezinkputten. De leiding zal in de toekomst ook kunnen dienen voor sanitaire units tijdens evenementen.

We vernieuwen ook de riolering, de waterleiding en het wegdek in asfalt. Om de verkeersveiligheid te verhogen vervangen we de rijbaankussens door verkeersdrempels.

Hinder tijdens de werken

Check de bereikbaarheidsplannen

Van maandag 18 september tot vrijdag 29 september 2023

  • Sportsite Poeyelheide is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer komende van Baan uit de richting van Poederlee. Enkel voetgangers kunnen door.
    • De voetbalterreinen van KVC Lille United zijn niet bereikbaar via deze zijde. Ook de zandweg net voor de voetbalterreinen is niet bereikbaar. Camping De Brem is wel bereikbaar van deze zijde.
  • Vanuit Veenzijde uit de richting van Gierle zijn de sportterreinen bereikbaar. We stellen hiervoor wisselend verkeer in met verkeerslichten.
  • Bewoners kunnen hun oprit bereiken.
  • In Dingdongen voeren we plaatselijk verkeer in en tonnagebeperking (+ 3,5 ton). Uitgezonderd laden en lossen en landbouwvoertuigen.

Van maandag 2 oktober tot vrijdag 10 november 2023

  • Sportsite Poeyelheide is bereikbaar vanuit Baan tot aan de zandweg voor de voetbalterreinen. Langs deze zandweg kom je op de Mollenweg. De lokalen en terreinen van de verenigingen zijn op die manier bereikbaar langs de achterzijde.
  • De lokalen en terreinen op Poeyelheide zijn niet bereikbaar wanneer je komt vanuit Veenzijde uit de richting van Gierle.
  • Bewoners kunnen hun oprit bereiken.
  • In Dingdongen voeren we plaatselijk verkeer in en tonnagebeperking (+ 3,5 ton). Uitgezonderd laden en lossen en landbouwvoertuigen.

Omleiding

Tijdens de werken wordt er in beide richtingen een omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer via Messemakersstraat-Gierlebaan (N140),  Rechtestraat-Poederleeseweg (N153) en Baan.

Fietsers kunnen binnendoor rijden via Dingdongen.

Samen door de werken

Door het weer kan de planning altijd licht wijzigen. Volg de laatste berichtgeving op deze pagina.

Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 om 14.44 uur